2012 Formula

25 kasımdaki son yarış ile 2012 sezonu da son buldu. Sezonu birinci kapatan isim 281 puan ile Vettel (3.dünya şampiyonluğu) , takımlarda da Red Bull.  2008 yılında 23 yaşında Formula 1 tarihinin en genç Dünya şampiyonu olan Kara böcüğüm Hamilton ise bu yılı dördüncü sırada bitirdi :/

bunun dışında f1 ile ilgili son dönemlerde neler var bakacak olursak;

28 Kasım gecesi, Formula 1 yorumcusu ve TurkiyeF1.com yazarlarından Metin Mete'nin başlattığı #Formula1TürkiyeyeDönmeli hashtag'li çağrı 15.000 tweet'e ulaşarak TT oldu. Geçen yıl Türkiye takvimden çıkarılırken yerimize Bahreyn yeniden yarışlarda yerini almıştı. Ancak 13.5 milyon dolarlık ödeme bile zararda olunduğu söylenirken, Rusya ile yapılan son anlamşanın 40milyon dolar olması ve yeniden listeye girmek için teklifi artırmamız gerekliliği bizi yarışlardan uzak tutacak gibi. Zaten geçtiğimiz günlerde İstanbul Park, 10 yıllığına iş adamı Vural Ak'a kiraya verildi. Vural Ak, bu alanı otomobil ve otomobil sporları merkezi haline getirmek istiyor.

Pilotlardan bahsedecek olursak; eski dünya şampiyonu Schmucher, şampiyonluğundan sonra bir süre uzak kaldığı f1 e geri dönmüştü ancak yeniden pistlerden ayrılıyor. Ünlü pilot 2013'te, İtalyan kart şasi üreticisi Tony Kart için test pilotu olacak. Schmucher  yeni tutkularından birinin de hava dalışı (skydiving) olduğunu belirtti ve her zaman formula 1 'i düşünmek istemediği için yöneldiğini ekledi.

Hamilton ise 2013 sezonunda McLaren pilotu olmayacak, yarışlara Mercedes pilotu olarak devam edecek.


1 yorum: