google +

Yeni bir atılım da google dan geldi. mail grubu yapısını yahoo dan sonra ele alan ve geliştiren böylece tercih sebebi olan google bu seferde sosyal paylaşım ağı ile karşımızda... Biraz twitter yapısı biraz facebook yapısı yenilikler derken güzel bir şey ortaya çıkmış. şuan deneme durumunda olan ve Türkiye'de kısa süre önce kullanıma başlayan google + neler sunuyor bize?

Arkadaş olarak ekleme durumu aslında çevrenize eklemeler üzerinden devam ediyor. beni feysteki tüm arkadaşlarımın bir grup içinde oluyor olması benzer bir şey ama daha yeni kayıt anında böyle bir şey yapılıyor olması kişi sayısı sebebiyle başa çıkamayan kişilerin yardımına yetişmiş olur sanırım:)

Arkadaşlık takibi ise twitter gibi sanki yani siz istediğiniz kişiyi çevrenize katarak yaptıklarını görebiliyorsunuz o kişi sizi çevresine eklemezse yazdıklarınız paylaştıklarınız onda görünmüyor... Bir nevi takipçi durumlar..

Sohbetin benzerlikleride grup üzerinden gidiyor yine belli bir grubu engelleyip belli bir gruba sadece sohbeti açma şansınız var. değişik olarak ise görüntülü sohbet, sesli sohbet ve grup konuşması seçenekleriniz var.
msn gibi hazır smile lar da var böylece ezbere bilmediğiniz bir ifadeyi hemen kullanabileceksiniz:)

Paylaşımlara gelen yorumlar ise sayfa değiştirilmeden pop-up tarzı yanda açılan bir blokta görülüp ekleme yapılabilecek bir halde...

Çevrelerinizin paylaşımlarının tek bir yerde görebileceğiniz seçeneğinizde var ayrıca. A çevrenizdeki kişilerin fotoğraf durum paylaşımlaırnı tek sayfada görebiliyorsunuz ayrıştırılmış şekilde..

Bunlar dışında +1 butonu var ki güzel bir şeydir fikre katılmak adına kullanılan güzel bir ifadedir ancak like butonu yerini tutmuyor ki bu kadar alışmışken böyle bir butonada ihtiyaç var:) Formspring gibi gülücük mü atılır feys gibi like mı yazılır bilemedim ama +1 dışında beğenme ifadesi şart...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder