hatrı sayılamaz yıllar oldu:)



Kimilerimiz uyandığı an kahve içmezse güne dinç başlayamaz, kimilerimiz ise keyif için kahve içer yanında güzel bir çikolata ya da tart ile birlikte... Mutluluktur kahve onlar için. Bende bir kahve tutkunu olarak gün içinde bir çok kez kahve içerim...
Sakıncalı çok içmeyin denilsede günde birkaç fincan kahve aslında hepatit c gibi karaciğer hastalıklarının ilerlemesini yavaşlatır, yani faydaları da vardır. Kahveyi zevk için içenler karşısında bir sanatkar olmalı belkide baristaların sanatını konuşturması gerekir... Öncelikle kreması, köpüğü, kokusu herşey gözden geçmeli, sizi içmek için çağırmalı. Sonra damak lezzetinize uyumlu olmalı:) Kimileri için ağır olan espresso kimileri için sütlü tatlar latte...

Kahve tutkunları bilirler ki kahve yapımı üzerine bir çok yarışmada vardır.

Ee kahve dedik, kahve severler dedik, baristalar dedik hepsini birleştiren organizasyonlar yok mu? Artık var:) Türkiye'nin kahve ve kahve teknolojilerine özel ilk festivali= "İstanbul KahveFestivali".
19-21 şubat tarihleri arasında gerçekleşti(aslında son saatleirni yaşıyor şuanda) Bu organizasyona Sulatanahmet'teki Sinbirdirek Sarnıcı ev sahipliği yaptı.
Festivalde çeşitli markalar kahvelerini, çikolatalarını kahve yapım makinalarını tanıttı...

Vücudumdaki kafein oranının tavan yapmasına sebep olsalarda damla sakızlı türk kahvesi, latteler, americanolar, kahveli likörler, kahveli biralar hepsinin tanıda bakmak çok güzeldi:) Zaten ertesi günde dahil olmak üzere kafein içeren bir şey içemedim:)

Bunların yanında festival 5farklı klasman içeren Türkiye kahve yıldızları yarışmasınada ev sahipliği yaptı; barista, latte art, kahve tadım yarışması, alkollü kahve yarışması, Türk kahvesi yarışması..

Seneye bu organizasyonun tekrarlanmasını canı gönülden diliyorum:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder