98yıl sonra söylenenler

bir amerikalı, Morgan Robertson. 1861de doğdu ve gençken denizcilik yaptı.sonrasında bir süre kuyumculuk bir sürede yazarlık yaptı. ve bu dönemde bir kahin gibi titaniğin hikayesini yazdı farklı isim aynı hikaye..
14 yıl sonra 1912 yılında 14nisanı 15nisana bağlayan gecede hikayedeki gibi asla batmaz denilen bir geminin katili birden bire ortaya çıkan bir buzdağı olacaktı.  hikayedeki başka benzerlikler ise; hikayede geminin adı 'titan'dı. kitaptaki gemi Southampton limanından yola çıkıyordu ve 14yıl sonra titanikte bu limandan yolculuğa başladı. titan 248 metre iken titanik ise 252metre. her iki gemide 3000 kişilikti ve titanikte 2224 kişi vardı, gerçekte 1500kişi ölüyor romanda ise 1513 kişi...

bir başka kahin ise ünlü ingiliz gazeteci William T.Stead, o ise 20yıl öncesinde yazıyor hikayesini. kendi yazısında kurtuluyordu, herşeyin romanındaki gibi olduğunu farkedip belkide yaşayacağını düşünerek bindi o gemiye ancak ölüler arasında o da vardı. gerçek bu sefer aynı değildi.


titanik'in batımıyla ilgili çok farklı yorumlar vardır. Hattta bir tanesi;gemide ABD de gizlice satılmak üzere götürülen lahit ve mısır kralının mumyası vardı. ve bu hırsızlık olayı tanrıları kızdırmıştı gemi de bu yüzden batmıştı.



ve üzerine bir çok söz söylenen, filmler çekilen geminin batışının üstünden 98 yıl geçti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder