2milyon İstanbullu

İstanbul'un ağaçlarının üçte birini feda edebilecek bir lüksü var mı acaba? o kadar insan varken ve trafik sorununu çözeceğiz derken daha fazla araç kullanılsın gibi teşvikler yapılırken daha yüksek oranda karbondioksit üretimi ve daha az oksijen...
Peki ya canlıların oksijen ihtiyacı, peki ya yeşile duyulan özlem... Her yer zaten betonlaşmış durumda. Siz insanları toplu ulaşıma teşvik etmek yerine neden böyle bir yolu tercih ediyorsunuz. tabiki kastetdiğim ulaşım her gün gördüğüm rezalet kalabalık otobüsler değil. ya da binebilmek için 3.sünü 4.sünü beklediğiniz tranvaylar değil. ama harcanacak bir bütçe varsa toplu taşımanın daha insancıl olması için harcanmlaıdır. o zaman bu insanlarda daha fazla masraf yaptıkları özel araçlarından vazgeçeceklerdir. ki böylelikle bu şehir egsoz dumanına daha fazla maruz kalmayacaktır.

peki bu köptünün yapımına karşı çıkmak için neler yapılabilir? bu cumartesi yani 2/10/10aksami saat 20.00’de Istanbul’ lular kendilerine en yakin sahile gidip ellerinde mumlarla, 2 milyon agacin kesilmesine razi olmadıklarını söyleyecekler.

daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder