Medusa

Nazar inanışı vardır topraklarımızda yıllardır... Mitolojinin beslendiği topraklar olduğuna inandığım bu bölgeler ve Yunanistan topraklarına da yakınken hem nazar hem mitoloji karışımı bir şeyler olabilir değil mi:)
nazar için mavi cam boncuklar kullanılır aslında ama birazda mitoloji sokarsak işin içine kem gözlerden korunmak için medusa başı da işe yarar.
peki medusa kimdir?? 
Yunan mitolojisinde yeraltı dünyasının canavarı olan üç Gorgona'dan biridir. Gorgonalar 3kız kardeştir ve ikisi ölümsüzken Medusa ölümlüdür. 
peki neden Medusa'nın kötülüklerden koruduğuna inanılır??
Çünkü Medusa kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir

Medusa vaktinde bu özelliği sebebiyle başı kesilerek öldürülmüştür.Kanından Kanatlı tek boynuzlu at olarak bildiğimiz Pegasus veKhyrsaor doğmuştur

Antik dönemde büyük yapıları ve özel yerleri kötülüklerden korumak için Medusa figürleri kullanılmıştır. Günümüze kadar ulaşmış figürlerden birisi Didim Apollon Tapınağı bahçesindedir. Ayrıca İstanbul Yerebatan Sarnıcında da iki sütun altında Medusa başlarını görebilirsiniz birisinde ters iken diğerinde yan haldedir. bu iki başın Genç Roma Çağına ait yapılardan sökülerek buraya getirildiği araştırmacılar tarafından söylenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder